-S.C. EU&OSUNG S.R.L. - GINSENG ROSU - TINERETE FARA BATRANETE

 

 Retete cu Ginseng Rosu Coreean


Ginsengul este o planta medicinala orientala  folosita foarte des in bucataria coreeana.

Una dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate plante medicinale, Ginsengul coreean este un tonic general pentru organism, oferind vitalitate şi energie. Ginsengul aduce bună dispoziţie şi echilibru psihic, fiind recomandat în perioadele de stres şi oboseală accentuată. 

Ginsengul este o planta medicinala orientala  folosita foarte des in bucataria coreeana.

Radacina de ginseng poate fi consumata in ceaiuri/ supe/ sub forma de pudra sau mestecata fara a fi preparata in prealabil, taiati in bucatele mici si amestecati cu iaurt, lapte sau miere

SUPE

Majoritatea orientalilor pun cateva felii de radacina bruta ginseng in vasul cu supa si le lasa sa fiarba inabusit pentru cateva ore.

Radacina va deveni moale si poate fi amestecata cu celelalte ingrediente ale supei sau poate fi scoasa si consumata separat.

Cand folositi ginseng la gatit evitati vasele din metal, deoarece ele pot reduce eficienta antioxidantilor din ginseng.

CEAIUL de ginseng este o metoda populara de a prepara si consuma ginseng.

Ceaiul se poate prepara din radacina intreaga, felii de radacina, extractul de ginseng sau pliculetele de ceai ambalate de producator.

Pentru a prepara ceaiul din radacina de ginseng este nevoie de 2-3 grame (1 feliut a) de ginseng la ceasca, care se adauga in apa fierbinte si se lasa in functie de cat de puternic se doreste a fi gustul, preponderent cu aroma de nuca. Puteti amesteca si cu alte ceaiuri, ghimbir sau de fructe.

Radacina de ginseng se feliaza foarte usor dupa ce a fost lasata in cuptorul cu microunde cateva secunde sau incalzita in cuptorul traditional pentru cateva minute. Feliile de ginseng sunt de obicei adaugate si legumelor fierte, dupa optiunea fiecaruia.

BAUTURA TONICA - Ceai concentrat Puneti in 900 ml apa 3 radacini si 3g de ghimbir, amestecati si fierbeti pana nivelul lichidului scade la 250-300 ml (1 cana). Consumati cate 10-20 ml de 2 3 ori pe zi.

PUDRA DE GINSENG (obtinuta din tocarea radacinii) poate fi amestecata cu faina in cazul retetelor preparate la cuptor, fiarta in apa atunci cand gatiti orez sau consumati cate o doza de 5g, pe stomacul gol, in fiecare zi.

TINCTURA DE GINSENG - taiati ginsengul fin in blender si amestecati cu alcool. Se poate adauga vodka, sau orice alt lichior facut in casa, dupa gustul fiecaruia. Ca proportie, alcoolul trebuie sa acopere  tinctura de radacina, nu mult peste nivelul acesteia, iar compozitia rezultata trebuie pastrata intr-o sticluta mai bine de o luna. Trebuie agitata frecvent pe toata aceasta perioada iar dupa o luna, lichidul obtinut poate fi pastrat chiar pana la trei ani. Se poate consuma cate un varf de lingurita zilnic.

 



[profiler]
Memory usage: real: 25427968, emalloc: 25226432
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem